Този уикенд ще е с много слънце и топло време - в Русе стига

...
Този уикенд ще е с много слънце и топло време - в Русе стига
Коментари Харесай

Първият сняг идва още следващата седмица

Този уикенд ще е с много слънце и топло време - в Русе стига до 32 градуса, а по планинските курорти до 19
Чувствително захлаждане се чака през идната седмица. А първият сняг, въпреки и за малко, ще подсети за идната зима. Това сподели за “24 часа ” притежателят на синоптичната компания TV-MET Петър Янков.

Събота и неделя ще са последните дни с по-високи температури. В североизточните региони и в Югозападна България термометърът ще достига до 31-32 градуса

Най-топло ще е в Русе - 32 градуса, в Плевен и Сандански до 31. По планините над 2500 метра температурите ще са от 7 до 9 градуса. По планинските курорти термометърът ще демонстрира сред 17 и 19 градуса.

В събота сутринта ще има краткотрайни мъгли, които бързо ще се раздерат и ще има доста слънце. В неделя ще се заоблачи от запад и през нощта против понеделник ще стартират валежи в северозападните региони. Валежите в понеделник и вторник ще обгръщат Западна и Централна България и температурите сензитивно ще паднат. По-чувствителни ще са преваляванията в региона на Русе и Силистра, където ще паднат сред 10 и 15 литра на кквадратен метър за денонощие.

Дневните температури в първите дни на идната седмица ще доближават до 13-17 градуса в обитаемоте места. В планините над 2000 метра в понеделник ще превали и влажен сняг. Над 2500 метра температурите ще са към нулата. С тези превалявания есента ще покаже, че безшумно настава, разяснява метеорологът.

След кратковременно стопляне в сряда и четвъртък ново сензитивно захлаждане ще стартира в нощта против петък. В края на идната седмица температурите ще паднат с 5-10 градуса

Максималните температури в обитаемоте места ще са сред 7 и 12 градуса. В планините над 1500 метра и по високите полета на Западна България (над 800 метра височина) преваляванията ще преминат в сняг. Няма да се натрупа сериозна снежна завивка. Снегът бързо ще се топи.

“Не се тревожете, зимата не идва в края на октомври, през ноември също ще има прелестни слънчеви есенни дни. Всъщност циганското лято идва на 26 октомври ”, сподели още Петър Янков. Ноември ще е с превалявания към климатичните правила, повече дъждове ще има в южните региони на страната.

Световните климатични центрове предвиждат по-сурова зима в Европа поради интензивните прояви на Ел Ниньо, сподели още Петър Янков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР